Vælg en side

Test din form 

I forbindelse med at du følger et personligt løbeprogram ved RunningNow, kan der fra tid til anden være brug for, at du får taget en maxpulstest, formtest eller målt din hvilepuls. Herunder kan du se en beskrivelse af, hvordan du selv kan udføre testen. Du kan også alliere dig med en af vores løbetrænere, så du har en til at presse dig lidt.

At finde maxpuls og tage formtest er hårdt! Det kræver at du er mentalt indstillet på opgaven, og at du har friske ben. Er det noget som du selv giver dig i kast med, kan det være en rigtig god ide at “medbringe” en ven eller veninde på fx. cykel. En, der kan komme med lidt opmuntrende ord og et skulderklap, når det spidser til. Du kan også lade denne person holde uret og dermed holde øje med puls og tempo.

Formtest

Opvarmning:
Løb 2-3 kilometer (10-15 min) i roligt tempo /luntetrav. Lav evt. et par korte stigningsløb (accelerér op i fart) til sidst i opvarmningen.

Har du ikke GPS i dit løbeur, så mål de 1500 meter op inden start. Det kan fx gøres på iform ruteplanner For det mest korrekte resultat, løbes der på en flad strækning.

Selve formtesten
Start uret og løb de 1500 meter, så hurtigt som overhovedet muligt. Pas en smule på farten de første par hundrede meter, så du ikke ”går kold” længere fremme. Vær samtidig opmærksom på, at 1500 meter ikke er vildt langt, så der skal ikke fedtspilles alt for meget.

Ved 1500 meter stoppes tiden og noteres.
Afjog evt. 1-2 kilometer i roligt løb.

Makspulstest 

Benyt samme fremgangsmåde som på formtesten med den forskel, at du har timet det sådan, at du efter de 1500 meter rammer bunden af en stejl bakke. Jo mere stejl desto bedre.

På dette tidspunkt skal du være maks presset. Maxpulstest er bare tænderskærende hård, og sådan skal det være. Alligevel begynder du at sprinte alt hvad du overhovedet kan op ad bakken, til dine ben ikke kan bære dig én meter mere. Du stopper og noterer dig pulsen. Dette er din makspuls.

Makspuls kan sjældent nås på en flad strækning, hvorfor bakken indgår i testen. Bakken giver pulsen det sidste nyk op.

Afjog evt. 1-2 kilometer i roligt løb.

Hvilepuls 

Er du lidt ”nørdet”, sover du med pulsrem på, og tjekker pulsen, lige når du vågner, og inden du løfter benene ud af sengen. Dette giver det mest præcise resultat.

Mindre kan fint gøre det. Tjek fx. bare pulsen en dag, hvor du har ligget 15-20 minutter på sofaen og føler dig godt afslappet. Tæl dine pulsslag i 60 sek. og notér.

Find holdtræning

Tryk på kortet for at læse mere om tidspunkter, holdplaner m.m.

Find afdeling i RunningNow - klik på kortet
RunningNow
M