Vælg en side

Test: De bedste høretelefoner til løb og træning 2022

 

Det kan være den rene gadget-jungle, når man skal investere i et nyt sæt høretelefoner til sin træning, herunder løb. I dette blogindlæg giver Laura Lyngbæk Madsen, løbetræner i RunningNow, nogle bud på gode høretelefoner i forskellige prisklasser. Indlægget er skrevet til såvel nybegyndere som øvede motionister.

Laura udtaler: “De første 2 par høretelefoner i dette blogindlæg har jeg selv testet af og kan derfor udtale mig om plusser (fordele) og minusser (ulemper) ved høretelefonerne. De sidste 3 par høretelefoner har jeg ikke haft mulighed for at teste af selv, så derfor fremgår der ikke plusser og minusser ved dem, men du får selvfølgelig en udførlig beskrivelse af dem.”

Laura Lyngbæk Madsen

Laura Lyngbæk Madsen

Løbetræner i RunningNow

I dette indlæg bliver du præsenteret for 5 forskellige bud på gode høretelefoner til løb og træning:

Jabees Firefly

Pris: 799,-

Her kan du købe høretelefonerne

Jabees Firefly er det man kalder en ”true wireless” høretelefon. Det betyder, at der ikke er én eneste ledning til at forstyrre din musikoplevelse, mens du træner. I praksis vil det også betyde, at risikoen for at miste høretelefonerne er større, men her er Jabees kommet dig i forkøbet. Med i købet får du nemlig en smart trådløs oplader-æske, som – udover at holde styr på dine høretelefoner – også kan oplade dem, når du er på farten. Og lige netop opladningen er vi slet ikke færdige med at tale om! På kun 10 minutter kan Firefly lade op til 60% og sikre dig 2 timers spilletid. Dét er smart, hvis du ligesom os, ofte glemmer at oplade dine gadgets i god tid. Skal høretelefonerne lades fuldt op, kræver det kun 30 minutter. Det må i sandhed siges at være lynhurtig opladning! Til gengæld holder høretelefonerne ikke strøm i mere end 3 timer, hvilket kan være lidt af en udfordring, hvis du dyrker længerevarende udholdenhedssport. I så fald bør du overveje at opgradere til efterfølgeren, Firefly 2, som kan holde strøm i op til 10 timer!

Høretelefoner til træning og løb - Jabees Firefly

Firefly-høretelefon har et lækkert, enkelt design og sidder behageligt i dit øre. Man kan tydeligt mærke at Jabees har gjort sig umage med udformningen af deres earbuds, så de bliver i øret, ligegyldigt hvor meget du hopper og danser. Med i pakken følger også en lang række earplugs og sport hooks, så du er sikret den helt rigtige tilpasning.

Ambient sound mode – hvad er det?

Ambient sound tillader dig at høre lyden af dine omgivelser, selvom du har høretelefonerne på. Det er især en fordel, hvis du færdes i trafikken.
Til gengæld kan du med denne funktion også få modsatte effekt og dermed lukke al støj ude, så du kan nyde musikken til fulde.

Når høretelefonerne sidder som de skal, og du er klar til at springe i løbeskoene, kan du slå ambient sound mode til. På den måde kan du høre cykelringeklokker, dyt og motorstøj, så du kan føle dig sikker på din vej.

Høretelefoner til løb - Jabees Firefly

Et lækkert sæt høretelefoner med god lyd og dyb bas i den lidt højere ende af prisskalaen. Det eneste, der i virkeligheden trækker denne høretelefon ned, er batterilevetiden. Er du villig til at ofre 100 kroner mere på storebroren, Firefly 2, får du altså 7 timers yderligere spilletid oveni hatten – det er værd at overveje!

Plusser +

  • Ambient sound mode får dig til at føle dig sikker i trafikken.
  • Lynhurtig opladning. 10 minutter udløser 2 timers spilletid.
  • Bliver siddende i øret uanset hvor meget du springer rundt.

Minusser –

  • Relativ kort batterilevetid, som gør det svært at bruge dem til udholdenhedssport.

RQ5 Wireless Music Earphones

Pris: 349,-

Her kan du købe høretelefonerne

Når du køber høretelefoner i denne prisklasse, kan du ikke tillade dig at forvente meget på lydfronten. RQ5 lader sig dog ikke diktere af det faktum, at lydkvalitet og pris normalvis går hånd i hånd. Med disse trådløse bluetooth høretelefoner får du krystalklar lyd og dyb bas, mens vindstøjen lukkes ude med den indbyggede noise cancelling. Den imponerende lyd kan nydes uden lange generende ledninger, mens du træner. Alligevel holdes høretelefonerne smart sammen i en snor, så du ikke skal bekymre dig om at miste den ene earplug i tasken eller under træningen. Snoren gør det samtidig nemt at hænge høretelefonerne rundt om halsen, når de ikke er i brug.

Høretelefoner til løb - RQ5 Wireless Music Earphones

RQ5 kommer med flere forskellige earplugs og sport hooks, som gør det nemt at tilpasse høretelefonen til lige netop dit øre. Når du har styr på tilpasningen, bliver de siddende som de skal – og vigtigst af alt; de er behagelige at have i ørene. Høretelefonerne kan du lade sidde i 4-6 timer før de løber tør for strøm. Lidt upræcist, men nærmere kan producenten ikke komme det…

Skal man, trods alle de rosende ord, sætte en finger på noget, må det være på designfronten. Udseendemæssigt ser høretelefonerne desværre en anelse billige ud og lever derfor slet ikke op til deres ellers høje lydkvalitet. Men kan du leve med et småbilligt design, får du altså rigtig meget høretelefon for pengene!

Plusser +

  • Masser af lyd (og bas) for pengene!
  • Fri for ledninger, men holdes sammen af snor, så du ikke skal bekymre dig om at tabe dem.
  • Indbygget noise cancelling.

Minusser –

  • Designet er ikke værd at skrive hjem om.

Dyk ned i et stort vidensunivers om løb!

Fordyb dig i vores mange blogindlæg om løb, kost, udstyr og den daglige træning – fx “Sådan finder du de rigtige løbesko” eller “Hvad er trailløb“.
Ellers læs om, hvordan du forbereder dig til forskellige distancer: 5km, 10km, halvmarathon og marathon.

3 andre gode bud på høretelefoner til dit løb og din træning

Miiego Miibuds Action II

Pris: 899,-

Det er dansk, det er dejligt!
Og verdens største løbemagasin, Runner’s World, har erklæret sig enig i det udsagn. De har nemlig kåret Miibuds Action II som testvinder af deres helt store test af trådløse høretelefoner til træning og løb. Høretelefonerne vinder på baggrund af den gode komfort, høje lydkvalitet og den ekstreme batterilevetid. Miibuds kan klare 6 timers spilletid og derefter oplades intet mindre end 14 gange i den medfølgende, trådløse oplader-æske. Det giver samlet set 90 timers spilletid per opladning af etuiet! En ret genial ekstra feature er at etuiet, udover at oplade dine høretelefoner, også kan bruges som powerbank til mobilen. Smart!
Miiego har sikret top-komfort og brugerdefineret pasform ved at have ørepropper i memory foam. Desuden er ørepropperne med til at blokere for den eksterne støj, så din lydoplevelse bliver endnu bedre.

Høretelefoner til løb - Miiego Miibuds Action II

Miiego AL3+ Freedom

Pris: 599,-

Vi fortsætter med danske Miiego. Er du ikke til in-ear høretelefoner, har Miiego lavet et godt bud på et alternativ. AL3+ Freedom er af typen ”on-ear” – det betyder at høretelefonen sidder uden på selve øret, som en ”klap”. Høretelefonerne er forbundet af en blød bøjle, som går bagom hovedet og sikrer, at de ikke falder ned. Vær opmærksom på at der findes én udgave til kvinder og én til mænd; der er nemlig forskel på længden af nakkebøjlen.
Vigtigst af alt får du med Miiego AL3+ Freedom både virkelig god lyd og helt op til 11 timers batterilevetid!

Høretelefoner til løb - Miiego AL3+ Freedom

Aftershockz Aeropex

Pris: 1.298,-

Har du lidt ekstra lommepenge at smide efter et sæt bluetooth høretelefoner af høj kvalitet, bør du kigge nærmere på lige netop denne høretelefon.
Aftershocks Aeropex adskiller sig ved at være en såkaldt ”bone-conduction-høretelefon”. Det betyder, at musikken spilles som vibrationer direkte ind i kindbensknoglen i stedet for øregangen. Det sikrer at du altid kan høre musikken klart og tydeligt, men samtidig kan høre lyde fra omverden og på den måde færdes sikkert i trafikken. Lyden i Aeropex’en påvirkes ikke af vind og vejr, så selv i stærk modvind vil musikken spilles rent og tydeligt i dit hoved.
Aeropex har en batterilevetid på helt op til 8 timer, så du kan nemt tage et par løbeture, før det er nødvendigt at finde opladeren frem igen.

Høretelefoner til løb - Aftershockz-Aeropex

100+ løbeprogrammer i RunningNow’s webshop

Vidste du, at du i vores webshop kan finde 100+ løbeprogrammer til alle distancer? Løbeprogrammerne er bygget på årelang erfaring og indsigt, der sikrer dig realistiske mål uden risiko for skader. Se løbeprogrammer for begynder, 5km, 10km, halvmarathon og marathon.

Find holdtræning

Tryk på kortet og få en oversigt over vores afdelinger. Under de enkelte afdelinger kan du læse mere
om holdtyper, tidspunkter m.m.

afdelinger i RunningNow - kortvisning

Distance
Antal uger
Antal træningspas pr. uge
Antal km pr. uge
Intervaller

Antal uger
Antal træningspas pr. uge
Antal km pr. uge
Intervaller

RunningNow
M