Løbevogn test

En løbevogn er løsningen og den sikre vej frem, når du vil have dit barn med ud på løbeture i skov og by. Inden du køber en baby jogger bør du overveje, i hvilket terræn den skal køre. Skal den fx bruges mest til shopping eller mest til terrænløb i skoven? Fem løbere i RunningNow har testet og givet deres anmeldelse af fem forskellige løbevogne. InStep 10K Babyjogger og Baby Jogger II produceres ikke længere, men kan let og med fordel købes brugt, da de fleste babyjoggere har en lang levetid.
Barnets rygmuskler skal være stærke nok til, at det kan sidde oprejst, før du kan tage det med ud på ture i en løbevogn. Hvilket som udgangspunkt vil være, når dit barn er 6-8 måneder gammelt. Dog tilbyder Thule Chariot Cheetah 1 en babyhængekøje, som gør det muligt at have sit barn med allerede fra det er 14 dage gammelt. Er du i tvivl om, hvornår du kan tage dit barn med, så spørg en læge til råds.

Vores brugere har testet disse 5 løbevogne

Babyjogger City Elite test (43 point)

test-loebevogn-babyjogger-anmeldelseBabyjogger City Elite er en 3 i en vogn, en populær kvalitetsklapvogn som også kan  fungere som en løbejogger. Den er god i byen og i forbindelse med shopping, da det svingbare hjul gør det let at komme rundt i butikker. På bakker kan den dog forekomme lidt tung.

 

 

 

Fakta:
Vægt: 12 kg
Maksimal kapacitet: 34 kg
Parkeringsbremse og/eller håndbremse: Parkeringsbremse
5-punktssikkerhedssele til børn: Ja
Eventuelle tilkøbsmuligheder: Flaskeholder til styr, køletaske, bakkebord, regnslag

Antal års garanti: Normal reklamation

Bedømmelse: 1 – 10 point (1 lavest 10 højest)

Brugervenlighed ved ibrugtagning/samling: 9
Klapvognen klappes nemt sammen ved at hive i håndtaget, og den kan foldes ud ved at hive i styret og svinge en gang.

Brugervenlighed ved daglig brug: 9
Den er meget nem at have med rundt og  til at komme rundt i butikker med på grund af det svingbare forhjul. Der er mulighed for at lægge ryggen ned, så barnet kan sove i vognen.

Manøvredygtighed: 9
Det 360 graders svingbare forhjul gør det nemt at komme rundt med den.  Desuden drejer løbevognen fint, når hjulet er låst fast, og man drejer.

Sikkerhed: 8
Der er h-sele og barnet sidder godt fast. Der er ikke håndbremse, men en rem til at sikre at klapvognen ikke løber fra dig.

Kvalitet – holdbarhed: 8
Kvaliteten virker god og der er inden bemærkninger.

InStep 10K Babyjogger test (36 point)

test-loebevogn-babyjogger-anmeldelseStort set alle detaljer på InStep 10K er tænkt med hensyn på, at gøre denne baby jogger let, hvilket gør at løbevognen triller ubesværet. Babyjoggeren er meget nem at folde sammen og tager man hjulene af, fylder den meget lidt. Desværre har 5-punktsselen et uheldigt design og er bøvlet i hverdagen. For at holde vægten nede på babyjoggeren, er sædet ikke polstret og selerne har ingen komfortpuder, men tilbehøret kan selv laves med lidt snilde.

 

 

Vægt: 12 kg
Maksimal kapacitet: 34 kg
Parkeringsbremse og/eller håndbremse:  Parkeringsbremse
5-punktssikkerhedssele til børn: Ja
Eventuelle tilkøbsmuligheder: Flaskeholder til styr, køletaske, bakkebord, regnslag
Antal års garanti: Normal reklamation

Bedømmelse:

Brugervenlighed ved ibrugtagning/samling: 9
Løbevognen er både meget let at folde ud og samle igen.

Brugervenlighed ved daglig brug: 6
Systemet, der “låser” baby joggeren, når den er slået op, kan kun sikres i den ene side og den ikke sikrede “lås” har det med at glide op, hvorved joggeren bliver lidt løs i det.

Manøvredygtighed: 9
Løbevognen er meget let og derfor let at køre med. Havde den  lidt større hjul end de 16 tommer, vil den  trille bedre over ujævnheder.

Sikkerhed: 4
5-punkt selen er designet som et mindre samlesæt og irriterer ved daglig brug. Remmene er meget svære at justere og skal genjusteres alt efter om den lille skal ligge eller sidde.

Kvalitet – holdbarhed: 8
Joggeren er umiddelbart lavet i gode materialer og vil, ved løbende vedligehold, kunne holde i mange år.

Croozer Kid for 1 test (42 point)

test-loebevogn-babyjogger-anmeldelseCroozer Kid for 1 er en alsidig løbe vogn med mange funktioner. Vognen kan bruges som cykeltrailer og løbejogger på både asfalt og grusstier. Bagagerummet er meget rummeligt og vognen er derfor god at have med på indkøbsture. Vognen er robust, brugervenlig, har masser af originalt ekstraudstyr og brugtværdi. Vognen er letløbende trods den høje vægt. Vognen er godkendt som cykeltrailer og ikke som løbevogn, den er derfor ret robust og tung, hvilket mærkes når vognen bruges som baby jogger.

Vægt: 15,4 kg.
Maksimal kapacitet: 30 kg.
Parkeringsbremse og/eller håndbremse: Parkeringsbremse på begge baghjul
5-punktssikkerhedssele til børn: Ja – og mulighed for tilkøb af siddestøtte og ”babykøje”.
Eventuelle tilkøbsmuligheder: Babykøje, siddestøtte, tingholder, solskærm, regnslag, vinterkørepose, ekstra cykelkobling, garage og fodmåtte.
Antal års garanti: 10 års stelgaranti.

Bedømmelse: 

Brugervenlighed ved ibrugtagning/samling: 8
Den er meget let at komme i gang med at bruge. Jeg købte min vogn brugt og brugsanvisningen fulgte ikke med, men alt gav  sig selv ved samling og ibrugtagning. Den er let at klappe sammen og folde ud igen. Vær dog opmærksom på, at forhjulet ikke sættes skævt på, og vognen derved trækker til siden.

Brugervenlighed ved daglig brug: 9
Meget brugervenlig. Det er let at skifte mellem de forskellige funktioner (cykeltrailer, løbejogger og klapvogn med drejeligt forhjul. Godt selesystem selv med et barn i flyverdragt.

Manøvredygtighed: 7
Som løbejogger fungerer vognen upåklageligt – vær dog opmærksom på at forhjulet let sættes skævt på, og vognen derved trækker til siden. Det drejelige forhjul der medfølger virker meget ringe.

Sikkerhed: 8
Vognen er meget robust, og er udstyret med kraftig styrtbøjle og ”kofangere”. 5-punkstselen og siddestøtte (ekstraudstyr) holder barnet  godt fast – selv når det falder i søvn. Masser af reflekser (flere end de lovpligtige til cykeltrailer). Eneste minus er en manglende bremse på håndtaget eller evt. håndledsstrop.

5. Kvalitet – holdbarhed: 10

Baby Jogger II-20 Alloy (46 point)

test-loebevogn-babyjogger-anmeldelseBaby Jogger II-20 Alloy kører med sine 20 tommer hjul let på både asfalt, grus og småstier. Det er en robust løbevogn med lav vægt og lang levetid. En holdbar løbevogn som er bygget til at løbe med, intet andet, og den er dermed god, til det den skal.

Fakta:
Vægt: 9,1 kg
Maksimal kapacitet: 1 barn, ca. max 35 kg.
Parkeringsbremse og/eller håndbremse: 1 håndbremse til forhjul
5-punktssikkerhedssele til børn: 3-punkt T-sele
Eventuelle tilkøbsmuligheder: Solskærm, regnslag, kurv.

Antal års garanti: Standard, men tester har haft løbevognen i mere end 10 år.

Bedømmelse:

Brugervenlighed ved ibrugtagning/samling: 9
Bemærkninger:  Den er meget let at folde samme, så den bliver helt flad.

Brugervenlighed ved daglig brug: 10
Bemærkninger: Helt i top. Baby joggeren kører let og barnet sidder godt. Fin solskærm/læskærm og deri fint ”tagvindue”, hvor barnet kan se op til føreren.

Manøvredygtighed: 9
Bemærkninger: Løbevognen kan godt trække mod en side, hvis ikke man sætter forhjulet helt korrekt på, efter at man har haft vognen foldet sammen. Løbe vognen er lang og ok bred, så vægten er godt fordelt. Man kan let hæve forhjulet, når man nærmer sig en kantsten. Der er gode støddæmpere bag til.

Sikkerhed: 8
Bemærkninger: T-sele til barnet. Håndbremse og sikkerhedsline til føreren. Håndbremsen bliver dog aldrig brugt, så den er lidt overflødig.

5. Kvalitet – holdbarhed: 10

Thule Chariot Cheetah 1 (48 point) Testvinder!

test-loebevogn-babyjogger-anmeldelseDette er en løbevogn i absolut topkvalitet til den sporty familie. En letvægtsløbevogn med 20” hjul og med en manøvredygtighed, som gør, at man bruger meget få kræfter på køre den .  Som noget helt unikt for denne løbevogn, kan man tilkøbe en babyhængekøje, så man kan have sit barn med allerede fra det er 14 dage gammelt.
Skulle du blive interesseret i at købe en Thule Chariot Cheetah 1, så vær opmærksom på, at modellen har skiftet navn til Thule Chariot Lite.

 

Fakta:
Vægt: Egenvægt 9 kg
Maksimal kapacitet: 1 barn, ca. max 34 kg.
Parkeringsbremse og/eller håndbremse: Parkeringsbremse på begge baghjul. Ingen forbremse
5-punktssikkerhedssele til børn: Fempunktssikkerhedssele og babyhængekøje
Eventuelle tilkøbsmuligheder: Babyhængekøje “Baby Infant Sling”, varmeisoleret kørepose og og meget andet tilbehør
Antal års garanti: 10 års garanti

Bedømmelse:

Brugervenlighed ved ibrugtagning/samling: 9
Baghjulet afmonteres med et snuptag. Forhjulet afmonteres også utroligt let, men man kan dog blive nødt til at genjustere vognens køreretning, hvis forhjulet har været afmonteret.

Brugervenlighed ved daglig brug: 10
Dette er vognen til den sporty familie, som holder af at løbe og cykle. Designet er let og aerodynamisk og vognen kan omdannes til klapvogn, skipult, cykelanhænger og løbevogn. Der medfølger også en babyhængekøje, så barnet allerede kan komme med på løbeture fra det er 14 dage gammelt. Dette er en fuldblodsløbevogn.

Manøvredygtighed: 10
Der er stor fleksibilitet og styrke i karosseriet. Løbe vognen er meget manøvredygtig. Ved løb på lige veje bruger man stort set ingen kræfter på, at få den til at køre, man skal blot føre den. På lette ujævne, skovstier kører den også upåklageligt, det er bare vigtigt, at man får indstillet affjedring systemet.

Sikkerhed: 9
Thule Chariot Cheetah 1 har fempunktssele og derudover den føromtalte babyhængekøje. For at holde den lave vægt nede på løbevognen er håndbremse fravalgt i designet.

Kvalitet – holdbarhed: 10
Løbevognen er af højeste kvalitet og har lang holdbarhed.

Links:

Baby Jogger City Elite, vejl. pris 5.799 ,-

Croozer Kid 1, 3.595 ,-

Thule Chariot Cheetah 1 har skiftet navn til Thule Chariot Lite, vejl. pris 4.699 ,-

Babyhængekøje “Baby Infant Sling” tilkøbsmulighed til Thule Chariot Lite, 799 ,-

InStep 10K babyjogger og Baby Jogger II-20 Alloy  er udgået af markedet, men kan købes brugt i ind- og udland 

Find holdtræning

Tryk på punkterne for at læse mere om tidspunkter, holdplaner m.m.

RunningNow hovedkontor

RunningNow Risskov

Mødestedet for Risskov

Se holdplan og træningstider her

RunningNow Frederiksbjerg

Mødested for Frederiksbjerg

Se holdplan og træningstider her

RunningNow Skåde/Højbjerg

Mødestedet for Skåde/Højbjerg

Se holdplan og træningstider her

RunningNow Brabrand/Åbyhøj

Mødested for Brabrand/Åbyhøj

Se holdplan og træningstider her

Google anmeldelser
5.0
Baseret på 19 anmeldelser
Facebook anmeldelser
5.0
Baseret på 20 anmeldelser
RunningNow
M