BMI

Beregn BMI (body mass index) og se om din vægt er normal.

Beregn BMI

Højde: cm
Vægt: kg
BMI:
Tolkning:

BMI tolkninger

Under 16 Meget undervægtig
16-20 Undervægtig
20-25 Normal vægt
25-30 Overvægtig
30-40 Temmelig overvægtig
Over 40 Svært overvægtig

Hvad er BMI?

BMI står for Body Mass Index og siger noget om forholdet mellem din vægt og højde. BMI er det officielle mål for om din vægt er sund og normal eller om du vejer for lidt eller for meget til det går ud over dit fysiske helbred.

Hvad er fordelene ved BMI? 

Dit BMI-tal er en langt bedre indikator for om din vægt er sund eller ej, end din vægt er alene. Tager man ikke højde for din højde – og dermed ser på vægten alene – vil vægten intet sige om din sundhed. Eksempelvis kan en vægt på 80 kg være sund, hvis du er 185 cm, men usund hvis du er 165 cm høj.
BMI-tallet giver altså en bedre indikator for din fysiske sundhed end hvis du blot stiller dig op på din badevægt.

Hvad er ulemperne ved BMI?

BMI egner sig i virkeligheden bedst til at vurdere under- og overvægt hos en større befolkningsgruppe. Anvender du BMI-beregneren som enkeltperson skal du læse resultatet med forbehold. Det overordnede problem med BMI er at den ikke kan måle forskel på fedt- og muskelmasse. Det vil sige at bodybuildere ikke kan anvende beregneren. Deres muskelmasse giver dem en højere vægt uden at de er overvægtige. Derudover siger den heller ikke noget om kroppens fedtfordeling – ligger fedtet eksempelvis rundt om maven, vil der være større sundhedsmæssig risiko end hvis fedtet er placeret på eksempelvis lårene.

Hvad betyder mit BMI-tal for min sundhed?

Et lavt BMI (under 20) betyder undervægt. Er tallet under 16 betegnes det ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) som alvorlig undervægt.

Et BMI mellem 20 og 25 kategoriseres som værende normalvægtig og der vil højst sandsynligt ikke være forøget risiko for livsstilssygdomme.

Et højt BMI (over 25) vil som oftest betyde at din fedtprocent er for høj og at det ville gavne din sundhed at tabe dig lidt.

Et BMI > 30 kategoriseres som svær overvægt/fedme. Er dit BMI over 30 øges risikoen for en række livsstilssygdomme, som eksempelvis hjerte-kar-sygdomme, slidgigt, type 2 diabetes og nogle former for kræft.

gratis prøvetime runningnow løbeklub
faq spørgsmål og svar løbeklub runningnow
betingelser og vilkår for medlemskab runningnow løbeklub
RunningNow
Begivenheder