Jeg havde det fedeste løb i mands minde. Nu var så også både vejr, vind og rute jo ret optimalt. Ligeledes min forberedelse de sidste par dage kost- og søvnmæssigt. Så nu var der så tilbage at se, om træningen havde båret frugt.

Inden jeg afslører for meget, så kan jeg lige beskrive taktik og strukturering. Jeg lagde mig umiddelbart efter 1.40 ballonerne for lige at checke deres pace. Og det passede simpelthen så fint. På hele turen lå mit gennemsnits pace på 4.42-4.43. Helt perfekt i forhold til en sluttid under 1.40. Og samtidig havde jeg så ballonerne og “klumpen” af mennesker at løbe efter. Jeg lå nok 5-10 meter efter sådan lidt for mig selv. Lige som jeg kan lide det ))

Allerede efter 6-7 km blev “klumpen” sgu mindre, og da jeg lige kiggede tilbage over skulderen for at se alle dem, der måtte have lagt sig på hjul af mig, så var der sgu ikke nogen.

aarhus-1900-halvmarathon-kåre-duedahlDer var nok 100 meter ned til næste løber. Og sådan gik det resten af turen. Det tyndede ud, og jeg løb bare og tænkte: Hvornår fanden rammer jeg muren!!! Det kan sgu da ikke passe, at jeg kan løbe i den her gruppe og føle overskud, omend det selvfølgelig kan mærkes, at man løber og løber i pæn intensitet.

Men faktisk gik der 40 minutter, inden jeg ramte min estimerede syregrænse på 163-164 slag, og hvor den så ikke faldt igen resten af løbet, men lå over de 163-164 slag. Indtil de 40 minutter havde pulsen kun ganske kortvarigt ramt 165-166 slag og var så eller faldet igen til under 160.

Jeg var fast besluttet på at holde mit tempo og min gameplan, så jeg lod mig ikke rive med. Jeg ved jo godt, at det er et langt løb, og man kan sagtens nå det. Man kan også nå at gå helt ned, hvis man fejldisponerer.

Jeg havde selv en soft bottle med, så jeg undgik at stoppe ved 5 og 10 km, men stoppede kun ved 13,5 og 18 km for et par slurke vand. Jeg tog en enkelt gel ved 10 km. Jeg havde et allerhelvedes hyr med at åbne gelen. Jeg skal hilse og sige, at det ikke er nemt at bide/flå sådan en op, når man har bøjle på )))

Ved 16 km begyndte jeg at tænke på det, vi snakkede om i tlf., men jeg turde ikke åbne hanen mere. Jeg lå bagved ballonerne indtil ca. 19 km, og så tænkte jeg, at nu kan jeg sgu løbe den hjem på viljen. Så jeg løb forbi 1.40 ballonerne, løb km mellem 20 og 21 med 4.31 i snit og de sidste 200 meter i 3.35 tempo. Jeg har jo altid en spurt i mig ))

Alt i alt blev det til en sluttid på 1.39.22 i et gns. tempo på 4.42 og en gns. puls på 164. Det er jeg helt vildt godt tilfreds med.

Det er nøjagtig 4 minutter, der er klippet af min hidtige PR på HM fra juni måned. Det er faneme meget godt. Og fremfor alt havde jeg en pisse god oplevelse med løbet, nøjagtig som du fortalte om. Jo, gu er det hårdt, men jeg havde overskud ude på ruten. Og lod mig ikke rive med at diverse små kampe, jeg kunne have taget med andre løbere )) Som du ved, elsker jeg at konkurrere.

Jeg skylder dig en stor tak, Rune. For et godt træningsprogram og for en masse dejlig og kompetent rådgivning/sparring. Jeg suger det til mig og har i dag fået endnu et bevis på, at det faneme virker.

4 minutters forbedring er immervæk en slat på kun 3 måneder, specielt fordi jeg jo ikke startede fra nul i juni. Jeg havde da allerede en udmærket form, så set i det lys er jeg super godt tilfreds.

Jeg er bestemt ikke færdig. Der er jo en 5 km tid, jeg skal have has på ))) Og hvem ved, hvad der ellers er af mål, som jeg kan sætte mig.

Så tusind tak Rune. Lad os snakkes ved inden så længe.

Gazellen Kåre (Jo, det tænkte jeg bestemt over på ruten)